Przejdź do głównej zawartości

Mufinki z jajek i papryki


Mufinki z jajek i papryki


Tym razem bardzo prosty i szybki przepis na muffinki. Do zrobienia muffinek wystarczą tylko trzy składni. A wiec jeśli tylko posiadasz jaka, ser twarogowy oraz paprykę najlepiej marynowana możesz odrazu przystąpic do akcji gotowanie :)                  

Czas przygotowania 10 minut.
Czas pieczenia 16 minut.



Ilość porcji 12.
Wartość odżywcza na jedną porcję:
Kcal Tłuszcz Węglowodany Cukry
85 5.1g 2.6g 2.3g

Składniki:
  • Twaróg 360g
  • 6 jajek
  • 250g marynowanej papryki
  • szpinak opcjonalnie

Sposób przygotowania:

  • Piekarnik rozgrzej do temperatury 200C. 
  • Jajka i twaróg wymieszaj delikatnie za pomocą łyzki aż się połączą.
  • Odcedź paprykę i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nastepnie pokrój w cienkie paski.
  • Tak przygotowana paprykę dodaj do masy z jajek i twarogu. 
  • Wymieszaj skladniki.  
  • Przygotowaną masę przelej do foremki na muffinki i wstaw do rozgrzanego piekarnika. 
  • Po 16 minutach wyciągamy muffinki z piekarnika.
Smacznego:)


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Pulpeciki z cieciorki i płatków owsianych

Pulpeciki z cieciorki i płatków owsianych Tym razem bardzo prosty i szybki przepis na pulpeciki z cieciorki i płatków owsianych. Przepis wykonasz w mniej niż 30 minut. Zatem do dzieła będzie smacznie i zdrowo.                  Czas przygotowania 15 minut. Czas gotowania 30 minut. Ilość porcji 4. Wartość odżywcza na jedną porcję: Kcal Tłuszcz Węglowodany Cukry 455 23g 51g 17g Składniki: 2 cebule 6 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżeczki kminku 800 g cieciorki z puszki lub słoika 100 g płatków owsianych pęczek kolendry przecier pomidorowy Sposób przygotowania: Posiekać cebule na maleńkie kawałki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić posiekana cebule, smażyć ja około 3 minut. Po trzech minutach dodać kminek i smażyć kolejną minutę. Do miski wkładamy cieciorkę i pęczek kolendry oraz wcześniej podsmażoną cebulę. Mieszamy to za pomocą miksera do momentu aż wszystkie skł...

Zupa warzywna z cukinią

Zupa warzywna z cukinią. Szybka zupa na zabiegane popołudnie. Czas przygotowania 30 minut. Czas gotowania 30 minut Ilość porcji 4. Wartość odżywcza na jedną porcję: Kcal Tłuszcz Węglowodany Cukry 320 10g 41g 6g Składniki:    2 łyżki oleju  1 cebula, drobno posiekana    2 ząbki czosnku, zmiażdżone    400g posiekanych pomidorów w puszce    2 łyżki przecieru pomidorowego    1 łyżeczka suszonego oregano    700 ml wywaru z warzyw  2 marchewki  1 pietruszka  200 g zielonej fasoli    1 cukinia 2 kostki warzywne Sposób przygotowania: Olej wlać do garnka. Dorzucić do niego pokrojona w drobna kosteczkę cebule i poczekać aż lekko się zeszkli. Następnie do cebuli dorzucamy zmiażdżony czosnek Po około 2 minutach dorzucamy posiekane pomidory z puszki oraz łyżeczkę suszonego oregano. Lekko wszystko dusimy a następnie dolewamy 700 ml wody....