Zupa warzywna z cukinią.
Szybka zupa na zabiegane popołudnie.Czas przygotowania 30 minut.
Czas gotowania 30 minut
Ilość porcji 4.
Wartość odżywcza na jedną porcję:
Kcal | Tłuszcz | Węglowodany | Cukry |
---|---|---|---|
320 | 10g | 41g | 6g |
Składniki:
- 2 łyżki oleju
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
- 400g posiekanych pomidorów w puszce
- 2 łyżki przecieru pomidorowego
- 1 łyżeczka suszonego oregano
- 700 ml wywaru z warzyw
- 2 marchewki
- 1 pietruszka
- 200 g zielonej fasoli
- 1 cukinia
- 2 kostki warzywne
Olej wlać do garnka. Dorzucić do niego pokrojona w drobna kosteczkę cebule i poczekać aż lekko się zeszkli. Następnie do cebuli dorzucamy zmiażdżony czosnek Po około 2 minutach dorzucamy posiekane pomidory z puszki oraz łyżeczkę suszonego oregano. Lekko wszystko dusimy a następnie dolewamy 700 ml wody. Do wody wrzucamy dwie kostki warzywne i pozostałe warzywa pokrojone według uznania.
Komentarze
Prześlij komentarz