Przejdź do głównej zawartości

Zupa warzywna z cukinią


Zupa warzywna z cukinią.

Szybka zupa na zabiegane popołudnie.


Czas przygotowania 30 minut.
Czas gotowania 30 minut

Ilość porcji 4.
Wartość odżywcza na jedną porcję:
Kcal Tłuszcz Węglowodany Cukry
320 10g 41g 6g

Składniki: 
  •  2 łyżki oleju
  •  1 cebula, drobno posiekana 
  •  2 ząbki czosnku, zmiażdżone 
  •  400g posiekanych pomidorów w puszce 
  •  2 łyżki przecieru pomidorowego 
  •  1 łyżeczka suszonego oregano 
  •  700 ml wywaru z warzyw
  •  2 marchewki
  •  1 pietruszka
  •  200 g zielonej fasoli 
  •  1 cukinia
  • 2 kostki warzywne
Sposób przygotowania:

Olej wlać do garnka. Dorzucić do niego pokrojona w drobna kosteczkę cebule i poczekać aż lekko się zeszkli. Następnie do cebuli dorzucamy zmiażdżony czosnek Po około 2 minutach dorzucamy posiekane pomidory z puszki oraz łyżeczkę suszonego oregano. Lekko wszystko dusimy a następnie dolewamy 700 ml wody. Do wody wrzucamy dwie kostki warzywne i pozostałe warzywa pokrojone według uznania.

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Mufinki z jajek i papryki

Mufinki z jajek i papryki Tym razem bardzo prosty i szybki przepis na muffinki. Do zrobienia muffinek wystarczą tylko trzy składni. A wiec jeśli tylko posiadasz jaka, ser twarogowy oraz paprykę najlepiej marynowana możesz odrazu przystąpic do akcji gotowanie :)                   Czas przygotowania 10 minut. Czas pieczenia 16 minut. Ilość porcji 12. Wartość odżywcza na jedną porcję: Kcal Tłuszcz Węglowodany Cukry 85 5.1g 2.6g 2.3g Składniki: Twaróg 360g 6 jajek 250g marynowanej papryki szpinak opcjonalnie Sposób przygotowania: Piekarnik rozgrzej do temperatury 200C.  Jajka i twar ó g wymieszaj delikatnie za pomocą łyzki aż się połączą. Odcedź paprykę i osusz papierowym ręcznikiem kuchennym. Nastepnie pokrój w cienkie paski. Tak przygotowana paprykę dodaj do masy z jajek i twarogu.  Wymieszaj skladniki.   Przygotowaną masę przelej do for...

Pulpeciki z cieciorki i płatków owsianych

Pulpeciki z cieciorki i płatków owsianych Tym razem bardzo prosty i szybki przepis na pulpeciki z cieciorki i płatków owsianych. Przepis wykonasz w mniej niż 30 minut. Zatem do dzieła będzie smacznie i zdrowo.                  Czas przygotowania 15 minut. Czas gotowania 30 minut. Ilość porcji 4. Wartość odżywcza na jedną porcję: Kcal Tłuszcz Węglowodany Cukry 455 23g 51g 17g Składniki: 2 cebule 6 łyżek oleju rzepakowego 2 łyżeczki kminku 800 g cieciorki z puszki lub słoika 100 g płatków owsianych pęczek kolendry przecier pomidorowy Sposób przygotowania: Posiekać cebule na maleńkie kawałki. Na patelni rozgrzać dwie łyżki oleju i wrzucić posiekana cebule, smażyć ja około 3 minut. Po trzech minutach dodać kminek i smażyć kolejną minutę. Do miski wkładamy cieciorkę i pęczek kolendry oraz wcześniej podsmażoną cebulę. Mieszamy to za pomocą miksera do momentu aż wszystkie skł...