Chlebek bananowy
Tym razem przepis na chlebek bananowy. Jeśli w domu masz bardzo dojrzałe banany których nikt już nie ma ochoty zjeść, ten przepis będzie idealny dla ciebie :)
Czas pieczenia 50 minut.
Ilość porcji 10.
Wartość odżywcza na jedną porcję:
Kcal | Tłuszcz | Węglowodany | Cukry |
---|---|---|---|
268 | 13g | 34g | 24g |
Składniki:
- 140 gram cukru
- 140g stopionego masła
- 2 duże jajka
- 140 g mąki
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 2 duże bardzo dojrzałe banany
- 50 gram cukru pudru
- Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 160C.
- Cukier, masło, jajka, mąkę oraz proszek do pieczenia mieszamy ze sobą używając miksera bądź blendera.
- Banany rozgniatamy widelcem.
- Rozgniecione banany dodajemy do utartej masy i mieszamy wszystko za pomocą łyżki.
- Przygotowaną masę przelewamy do foremki.
- Po 50 minutach wyciągamy ciasto z piekarnika.
- Po przestudzeniu mieszamy cukier puder z 2 łyżkami wody i tak przygotowany lukier wylewamy na ostudzone ciasto.
Smacznego:)
Komentarze
Prześlij komentarz