Zupa z ciecierzycy.
Dzisiaj za oknem deszcz wiec zaproponuje pyszna zupe na rozgrzanie. Przepis jest niezwykle prosty. Czas przygotowania zajmie okolo 10 minut.
Czas przygotowania 10 minut.
Czas gotowania 15 minut
Ilość porcji 4.
Wartość odżywcza na jedną porcję:
Kcal | Tłuszcz | Węglowodany | Cukry |
---|---|---|---|
391 | 15g | 44g | 8g |
Składniki:
- 2 duże ząbki czosnku
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 400g ciecierzycy z puszki
- 400g posiekanych pomidorów w puszce
- 400 ml wywaru z warzyw
- sól i pieprz
- 200 g drobnego makaron
Sposób przygotowania:
Czosnek pokroić na drobne plasterki, wrzucić do garnka i zalać 1 łyżka oliwy z oliwek. Poczekać aż zrobi się miękki i zacznie przybierać lekko zloty kolor. Wrzucić do garnka odcedzona soczewice i podgrzewać wszystko na wolnym ogniu. Dorzucić do tego sol i pieprz według uznania. Dodać pomidory z puszki i 400 ml bulionu z warzyw. Wszytko, dusic na wolnym ogniu przez 15 minut. Serwować z makaronem.
Komentarze
Prześlij komentarz